Bio Cukier kokosowy z kwiatów palmy kokosowej. Nierafinowany, organiczny, 100% bez dodatków. Z uprawy ekologicznej. Pąki kwiatowe palmy kokosowej zawierają sok, który służy do produkcji cukru kokosowego. Jest bogaty w enzymy, naturalne drożdże, aminokwasy, witaminy i minerały.
Składniki: 100% Bio cukier kokosowy (Cocos nucifera).
Bio - certyfikowane produkty ekologiczne.
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: % RWS * Wartość energetyczna: 1598 kJ / 184 kcal 19,6 % Tłuszcz: 0,61 g 0,87 % - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,31 g 1,8 % Węglowodany: 94,19 g 36,23 % - w tym cukry: 82,46 g 91,62 % Błonnik: 6,14 g - Białko: 0,44 g 0,88 % Sód: 0,23 g 0,03 %
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Propozycja spożycia: idealne nadaje się m.in. wypieków, deserów, kakao (sproszkowane kakao + cukier kokosowy) itp.