Cukier kokosowy - 900g
Cukier kokosowy otrzymuje się z soku pochodzącego z palmy kokosowej. Jest bardzo delikatny w smaku. Posiada charakterystyczny karmelowo-kokosowy aromat. Jego zapach jest mocny i aromatyczny. Cukier kokosowy ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni oraz cukiernictwie. Stanowi wspaniały dodatek do ciast, deserów i słodkich potraw. Cukier kokosowy jest idealnym zamiennikiem cukru białego.
Sposób użycia: Stosować jak cukier brązowy. Może być używany do słodzenia kawy, herbaty, a także do pieczenia i gotowania.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
- Wartość energetyczna: 1598kJ / 382kcal
- Tłuszcz: 0,4g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g
- Węglowodany: 93,4g - w tym cukry 91,5g
- Błonnik: 1,9g
- Białko: 1,1g
- Sól: 0g
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Skład: 100% cukier kokosowy
Informacje o alergenach: Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.
Producent: Luksekom Sp. z o.o. ul. H.Wieniawskiego 56B/3 35-603 Rzeszów