Cukier kokosowy 70G
CUKKOKO_70G
Cukier kokosowy - zdrowy odpowiednik białego cukru Cukier kokosowy to odmiana cukru produkowana na terenie Azji Południowo-Wschodniej. W tych obszarach jest on najpopularniejszy i stosowany równie często jak „zwykły" biały cukier. Cukier kokosowy pozyskuje się poprzez nacięcia w pniu palmy kokosowej. Wypływająca z pnia ciecz krystalizuje się tworząc wspomniany cukier. Jest to dobra alternatywa dla białego cukru, ponieważ jest on mniej kaloryczny, ma niższy indeks glikemiczny. Jest dość podobny w smaku do cukru brązowego. Ma lekki posmak kokosowy i karmelowy, który doceniany jest przez smakoszy kawy i deserów. Właściwości cukru: zawiera witaminy z grupy B oraz witaminę C zawiera potas, cynk, żelazo i wapń, ma niski indeks glikemiczny dobry zamiennik białego cukru dla cukrzyków Możliwości zastosowania cukru kokosowego: doskonale nadaje się do wypieków do produkcji zdrowych batoników jako dodatek do herbaty i kawy do wszystkich produktów jako lepsza wersja cukru białego do wszystkich produktów i dań jako lepsza wersja cukru białego Dodatkowa informacja: Cukier kokosowy możesz zastosować jako odświeżacz powietrza w mieszkaniu. Niewielką ilość wsyp do kominka do olejków zapachowych i delikatnie podgrzewaj, aby po domu uniósł się wspaniały kokosowo-karmelowy aromat.