Cukier kokosowy 500 g
Cukier kokosowy to w 100% naturalny zamiennik białego tradycyjnego cukru. Pozyskiwany jest z palmy kokosowej, ma lekko karmelowy smak i brązowy kolor. Ma niski indeks glikemiczny (35), nie powoduje nagłych zmian poziomu energii w ciągu dnia.
Można go dodawać do gorących napojów zamiast zwykłego cukru (rewelacyjnie smakuje z kawą) lub do deserów, koktajli, owsianek itp.
► Kraj pochodzenia: Indonezja
► Składniki: 100% cukier kokosowy
► Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna - 1620 kJ / 386 kcal; tłuszcz - 0,36 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,17 g; węglowodany - 94,14 g, w tym cukry - 81,45 g; błonnik - 1,24 g; białko 0,83 g; sól - 0,15 g.
► Opakowanie
Zapakowane w wygodne opakowanie typu doypack, stojące i ze struną zamykającą dzięki czemu zachowują świeżość podczas przechowywania.
► Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecamy żeby dobrze zamknąć opakowanie po każdorazowym otwarciu lub trzymać w szczelnym pojemniku aby produkt był świeży i zachował swoje właściwości jak najdłużej.