Bio Cukier Kokosowy
Pozyskiwany jest ręcznie w tradycyjny sposób – z soku z naciętych pąków kwiatu palmy kokosowej. Cukier kokosowy jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień.
Nadaje się również dla diabetyków, ponieważ posiada bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35.
Składniki: cukier kokosowy*
*z upraw ekologicznych / Rolnictwo spoza UE.
Wartość odżywcza: 100 g
Wartość energetyczna: 1625KJ / 383 kcal
Tłuszcz 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone 0,6 g
Węglowodany 93 g
w tym cukry 83 g
Białko 1,2 g
Sól 0,37 g
Jest subtelnie słodki z lekką nutką karmelu – idealny do kawy lub herbaty.
Sprawdzi się także jako składnik ciast, drinków oraz słodkich sosów.
Pasuje do dań pikantnych oraz słodko-kwaśnych.
Szybko się rozpuszcza, więc z powodzeniem może być także stosowany jako składnik białkowych shake'ów oraz owocowych smoothies.
Zawartość netto: 170 g
Producent: Ölmühle Solling GmbH, Niemcy