Cukier cytrynowy bio 20 g
Ekologiczny cukier cytrynowy służy do wzmacniania smaku ciast biszkoptowych, ucieranych, kruchych oraz drożdżowych. Można nim doprawić do smaku kremy, lody, desery, napoje oraz lukry. Dedykowany szczególnie miłośnikom cytrynowej słodyczy.
Składniki: cukier trzcinowy*, mielona skórka cytrynowa* 2,5%, aromat cytrynowy
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1673 kJ / 394 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 98,2 g
w tym cukry: 96,2 g
Białko: 0,2 g
Sól: 0,1 g
Zawartość netto: 20 g
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: Może zawierać gluten, mleko (łącznie z laktozą) oraz jaja.
Kraj (miejsce) pochodzenia: Rolnictwo UE / spoza UE
Kraj producenta: Czechy
Producent: Amylon a.s.
Dystrybutor: Bio Planet S.A.
Producent: Amylon