CUKIER BIAŁY 25 KG
Cukier biały pozyskiwany z buraków cukrowych jest najbardziej popularną odmianą cukru spożywczego w Polsce. Cukier buraczany to sypka, krystaliczna substancja, która niemal w całości składa się z węglowodanów prostych - mono- i disacharydów, które szybko i z łatwością są trawione w przewodzie pokarmowym. Cukier spożywczy jest dobrze rozpuszczalny w wodzie, bezzapachowy, a po dodaniu do potraw i napojów nie wpływa na ich aromat i barwę.
Radekhivskyi Sugar LLC jest jednym z największych producentów cukru w zachodniej Ukrainie, członkiem międzynarodowej grupy firm Pfeifer&Langen - wiodącego producenta cukru w UE.
Zastosowanie
Cukier biały ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, stanowiąc dodatek do:
- herbat,
- kaw,
- napojów,
- przetworów,
- deserów, np. gofrów i naleśników,
- domowych wypieków.
Skład
Cukier biały.
Bez GMO.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna 1666,4 kJ/398 kcal
Tłuszcz w tym kw. tłuszczowe nasycone 0 g/0 g
Węglowodany w tym cukry 99,8 g/99,8 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Zawartość netto
25 kg
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.
Kraj pochodzenia
Ukraina
Producent
Radekhivskyi Sugar LLC
Yunosti st. 39, Pavliv,
Radekhiv district,
Lviv region, 80250