Pasztet z wątróbek drobiowych, używany do przyrządzania tak zwanych „czarnych crostini” lub „liver crostini”, to tradycyjna przystawka, która jest jednym z najbardziej charakterystycznych dań kuchni wiejskiej w Toskanii, do tego stopnia, że znana jest również jako „ Crostino po toskańsku... wiele nazw na przepis, który istnieje w wielu odmianach, jedna mówi się o każdej rodzinie, która zwykle skrywa swoje sekrety, aby ten przepis był jeszcze smaczniejszy.
Dziś, posmarowany hojnymi kromkami chleba z pieca opalanego drewnem, stanowi jeden z najbardziej cenionych produktów toskańskiej kultury gastronomicznej na świecie.
Cucina Toscana wnosi do Twojego domu autentyczny smak tradycyjnej potrawy przyrządzanej wyłącznie z wysokiej jakości i bardzo bezpiecznych surowców.
Ciesz się posiłkiem z naszymi grzankami!
Składniki Wątróbki drobiowe 58%, cebula, marchew, SELER, MASŁO, olej słonecznikowy, marynowane kapary (kapary, ocet z czerwonego wina - zawiera SIARCZYNY), pasta z ANCHOVIS, oliwa z oliwek extra virgin, czosnek, wino, sól, sok z cytryny, pieprz.
zdjęcie produktu różni się od orginału szatą graficzną
200g
data 01/12/2025