Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko oparte o tradycje włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Oryginalna kawa La Crema del Caffe (Pellini) z Bussolengo (okolice Werony) o niepowtarzalnym smaku!
Niniejsza aukcja dotyczy próżniowej paczki bezkofeinowej kawy mielonej La Crema del Caffe / Pellini Decaffeinato Naturale w hermetycznym opakowaniu, o wadze 250 gram.
Termin ważności: 04.05.23 r.
Granulat zmielony uniwersalnie.
Uprzejmie informujemy kupujących, na podstawie zastrzeżeń palarni, które ze względu na wymogi paletyzacji prasują kawy mielone w twarde "cegiełki", że trafiające się niekiedy po trudach transportu opakowania miękkie gwarantują pierwotną jakość produktu, i jako takie, z pełnowartościową zawartością, nie podlegają reklamacji.
La Crema del Caffe / Pellini Decaffeinato Naurale – to wyjątkowej klasy mieszanka typu "espresso", aromatyczna i delikatna z uwagi na prawie zerową zawartość kofeiny (poniżej normy 0,1%).<br> Zasługą firmy jest zastosowanie naturalnego procesu odciągania kofeiny za pomocą CO2, odsysania składnikiem podobnym do zwyczajnego nasycania wody mineralnej. Tą metodą wytrąca się z ziaren kofeinę a pozostawia nienaruszony aromat i smak, w tym wypadku charakterystyczny dla mieszanek Pellini, którym zachwycają się liczni „wyznawcy” tej marki.
Idealna do zaparzania w mieszkaniu. Kawa zmielona średniomiałko (uniwersalnie) pod moki i zaparzarki filtrowo-przelewowe (także b.dobra do bezpośredniego zalewania wrzątkiem).
La Crema del Caffe (Pellini) jest marką handlową kawy palonej i konfekcjonowanej na zlecenie różnych odbiorców do sieci supermarketów.
W przypadku tzw. marek handlowych kierujemy się zasadą reklamowo-marketingową, że skoro towar jest podobnej jakości, to po co przepłacać?!
PELLINI to marka mówiąca smakoszom kawy o przynależności do konsorcjum SAO, często podbijająca mu klientelę. São Caffe powstało ponad 35 lat temu (1971), dzięki wspólnej inicjatywie kilku prażalników z różnych stron Italii, którzy – po konsultacjach – zaproponowali włoskim odbiorcom swoje najlepsze mieszanki pod znakiem konsorcjum. Dziś tworzą je cztery firmy: Trombetta (Rzym – centrum; znak majuskułą A na opakowaniach po dacie przydatności), Pellini (Werona – północ; znak B lub E, gdy coś pochodzi z zakładu w Bussolengo), S.A.I.C.A.F. (Bari – południe; litera D) i Guglielmo (Catanzaro/Calabria – przy Sycyli; oznakowanie C), z których każda jest liderem w swoim regionie.