Kawy z Italii są jak ich różnorakie wina i lokalne specjały oraz rodzinne receptury kulinarne. Tylko małe włoskie prażalnie są interesujące dla prawdziwych smakoszy tego trunku.
Sprowadzona z Toskanii (Pisa) oryginalna rozpuszczalna kawa zbożowa CRASTAN o intensywnym aromacie i niepowtarzalnym smaku!!!
Niniejsza aukcja dotyczy rozpuszczalnej kawy zbożowej z dodatkiem kakao CRASTAN ORZO & Cacao Solubile w hermetycznej tekturowej puszce o wadze 180g, z datą ważności do 04.02.2022 roku.
Pakowanie próżniowe, bez tlenu, za to w obojętnym azocie zapewniającym trwałość produktu. Po otwarciu opakowania napoczętą zawartość należy przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej bez wilgoci.
ORZORO e CACAO Solubile to propozycja palarni CRASTAN z Pizy – rozpuszczalna kompozycja zboża z dodatkiem kakao (25%) czyli mieszanka smakowa bez kofeiny. Produkt oparty na zestawie różnych specjalnych gatunków zbóż (nasion jęczmienia i żyta) z dodatkami (m.in. z cykorią) uprawianych od wieków na świecie, które zmielono i poddano zabiegowi liofilizacji.
Od ojca medycyny, Hipokratesa, uważa się, że zboże jest podstawą diety śródziemnomorskiej, bo reguluje trawienie i daje energię.
Po letnich żniwach ziarna poddano powolnemu wyprażaniu w niskich temperaturach, by zachować ich pierwotne walory, a następnie odpowiednio zmielono.
Produkt bez żadnych przeciwwskazań dietetycznych, zawiera witaminy z grupy B oraz pożądany wapń i fosfor.
Mieszanka ta pozwala w domowych warunkach uzyskać prawie bezkofeinowy delikatny i smaczny napój, przyjemnie pachnący, zapadający w pamięć. Polecana do degustacji z dosładzaniem i z mlekiem (2-3 łyżeczki granulatu na kubek 120ml, zalewać gorącą wodą lub mlekiem).
Walory żywieniowe na 100g: energia 342 kcal; proteiny 7,5g; węglowodany 71,8g; tłuszcze 2,8g; błonnik spożywczy 10,3g.
Skład: zboże zliofilizowane 44%, cukier, chude kakao w proszku 25%.
PORADA: wsypać do filiżanki (120ml) z mlekiem lub wodą (płyny przegotowane, ale nie do wrzątku) 2-3 łyżeczki proszku i zamieszać. Pudełko starcza na ok. 70-80 porcji.
CRASTAN to firma rodzinna założona przez Luzio Crastana w 1870 roku, która rozwija się przez 5 generacji w regionie Pizy (obecnie główna fabryka, jedna z pracujących równolegle trzech, mieści się w Pontederze i ma 20000 m.kw. pod dachem). Od początku specjalizuje się w produkcji surogatu kawy ze zbóż. Aktualny spadkobierca, współwłaściciel spółki familijnej, Alberto, kieruje już praktycznie gigantem o światowym zasięgu, bowiem marka CRASTAN jest dziś liderem w swoim sektorze. Fabryka silna siłą 140-letniego doświadczenia i wyposażona w zaawansowane, zrobotyzowane linie technologiczne (wytwarzanie, konfekcjonowanie, magazynowanie), obok swojej głównej działalności jaką są zbożówki, rozwinęła jednocześnie szeroką gamę produktów spożywczych komplementarnych: kawę rozpuszczalną, dodatki bazowe do cappuccino i do kakao, rozpuszczalne herbaty, puree ziemniaczane i wiele innych.
Jakość, elastyczność i kompetencja to podstawy filozofii spółki. Cechy na tyle istotne, że wraz z nowoczesnymi technologiami doprowadziły dzisiejszy zakład do rangi tak niebywałej, iż w ostatnich 10 latach jego obroty wzrosły z 13,7 milionów euro rocznie do aż 31,1.