Bauli la Colomba Bayles to produkowana według tradycyjnej włoskiej receptury tradycyjna babka wielkanocna z kakaową posypką na wierzchu oraz kremowym nadzieniem z likieru Bailey's w środku. To autentyczne i niepowtarzalne kulinarne arcydzieło włoskiego cukiernictwa.
Historia tej babki sięga pierwszej połowy XX wieku. Ciasto w smaku i strukturze przypominało panettone, ale nie zawierało rodzynek (tylko skórkę pomarańczową) oraz bezowo migdałowy wierzch. Całość posypana była nieblanszowanymi migdałami i granulowanym cukrem.
Colomba to włoskie tradycyjne, drożdżowe ciasto Wielkanocne. Babka formowana jest na kształt gołębicy (colomba). Jej nazwa i kształt nawiązują do tradycji chrześcijańskiej. Gołąb często pojawia się w pismach Starego i Nowego Testamentu. Od Arki Noego po Zmartwychwstanie Chrystusa gołębica w religii jest symbolem Ducha Świętego, nadziei i zbawienia. W wielu innych kulturach gołąb jest symbolem pokoju i dobrobytu.
Składniki: mąka pszenna typu „0”, cukier, świeże jaja, masło, syrop glukozowo–fruktozowy, naturalne drożdże (pszenne), emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mieszanka aromatyczna Baileys (1,1%) (aromaty, woda, śmietanka, cukier, białka mleka , barwniki: karmel, emulgatory: mono i diglicerydy kwasów tłuszczowych, regulatory kwasowości: cytrynian sodu, odtłuszczone mleko w proszku), sól, aromaty, alkohol, krem w proszku, substancje zagęszczające: pektyny, konserwanty: sorbinian potasu. Saszetka słodzonego kakao (3%): niskotłuszczowe kakao w proszku, niewyczuwalny cukier, skrobia pszenna.
Średnie wartości odżywcze w 100g: Wartość energetyczna: 1567kJ/373kcal
Tłuszcz: 14g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,5g)
Węglowodany: 52g (w tym cukry: 25g)
Białko: 7,2g
Sól: 0,49g
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Wyprodukowano we Włoszech
Waga: 750 g
WŁASNY IMPORT Z WŁOCH. ZAPRASZAMY DO ODWIEDZENIA INNYCH NASZYCH OFERT :)