MeGustaWino.pl Największy sklep z "alkoholami bezalkoholowymi"
Zaprasza na swoje aukcje
Cloudem blue
Dzięki fantastycznemu niebieskiemu kolorowi ciężko przejść obok Cloudem obojętnie. To bezalkoholowe jabłkowy napój musujący na specjalne okazje ma magiczne moce. Wystarczy potrząsnąć a srebrne drobinki wirują i zaczynają tańczyć tworząc efekt chmur zamkniętych w butelce.
Świetnie nadaje się na specjalne okazje jak: Baby Shower, bar micwa, 18-tki. Nadaje się do mieszania z alkoholem - np. wódką w koktajlach.
Zobacz też: WERSJA RÓŻOWA
Poznaj lepiej producenta...
Firma Industrias Espadafor została założona osiem lat temu w Granadzie, położona w najsłynniejszym i przepieknym regionie Hiszpanii: Andaluzji.
Specjalizując się w opracowywaniu lokalnych win, około lat siedemdziesiątych, założyciel Juan Espadafor postanowił zmienić kierunek o 180 stopni w stronę przyszłości: napojów bezalkoholowych. Obecnie po czterech pokoleniach firma Espadafor stała się jedną z największych hiszpańskich firm produkujących napoje bezalkoholowe. Jest dobrze znana z szerokiego wyboru odświeżających drinków i ciągłego poszukiwania nowych smaków.
Temperatura serwowania: 7-9 stopni
oraz z: czekoladowe desery, przekąski
Pochodzenie: Hiszpania
Zawartość alkoholu: 0,0%
Pojemność: 750ml
WINO BEZALKOHOLOWE
Wino bezalkoholowe powstaje identycznie jak wino alkoholowe. Alkohol jest usuwany po fermentacji wina. Istnieje kilka metod pozbycia się alkoholu z wina. Każda z nich jest kosztowna, dlatego na produkcję tego rodzaju wina najczęściej mogą sobie pozwolić tylko największe winnice (jak np. Torres czy Codorniu). Cały proces dealkoholizacji wina polega na odwirowaniu alkoholu od reszty składniku. Wino bez alkoholu ma łągodniejszy smak oraz czujemy jego pełen bukiet. W przypadku win alkoholowych brak jakości często jest przesłaniany dodatkową ilością alkoholu. Wina bezalkoholowe muszą być dużo bardziej dopracowane smakowo, nie ma w nich nic co stanowiłoby substytut drażniącego alkoholu.