Clarks Maple Syrup With Carob Syrup
Połączenie syropu klonowego oraz syropu z chleba świętojańskiego.
Clarks to lider na rynku brytyjskim jeśli chodzi o produkcję syropu klonowego. W 2013 roku wpadli na świetny pomysł i stworzyli nowy, wyjątkowy produkt. Mieszankę syropów klonowego oraz z karobu. Clarks Maple Syrup Blended with Carob Fruit Syrup stał się hitem w UK i jest bestsellerem jeśli chodzi o syropy klonowe na tamtym rynku.
W czym tkwi jego sekret? Karob to jeden z najzdrowszych produktów żywieniowych. Są to zmielone strąki drzewa karobowego popularnie znanego jako chleb świętojański. Dzięki swoim właściwościom smakowym porównywany jest do kakao jako jego zdrowszy zamiennik. Ponadto syrop z karobu ma o 25% mniej kalorii niż cukier. Połączenie z syropem klonowym daje mu niesamowity smak. To zdecydowanie udany duet!
- Pojemność: 180ml
- Kraj pochodzenia: Walia
- Skład: Cukry z owoców, syrop klonowy (27%), naturalny aromat, barwnik naturalny (karmel),