DOMOWY WYRÓB WIN,
MIODÓW PITNYCH, WÓDEK,
LIKIERÓW, COCKTAILÓW
Autorzy: Cieślak, Jan
Wydawnictwo: Watra
Miejsce i rok: Warszawa 1969
Wydanie: piąte [poprawione i uzupełnione]
Oprawa: miękka bez obwoluty
Ilość stron: 468
Format: 145 x 203 mm
Stan: dobry, okładka z niedużymi otarciami, przybrudzeniami, przyżółceniami i przygięciami oraz niewielkim naddarciem na krawędzi z grzbietem na ok. 5 mm, trochę pożółkły papier i blok książki od zewnątrz, ten ostatni również lekko przybrudzony
Dodatkowe informacje:
SPIS TREŚCI - główne rozdziały:
- Wiadomości ogólne
- Wyrób win owocowych
- Przepisy szczegółowe sporządzania win
- Wady i choroby wina oraz ich usuwanie
- Wyrób miodów pitnych
- Wyrób wódek gatunkowych
- Przepisy szczegółowe sporządzania wódek gatunkowych