CIECIORKA SUCHA NOHUT 500G
MARKA SUNTAT
Cieciorka w krajach arabskich oraz na południu Europy dodawana jest do wielu potraw, stosowana była też już w kuchni staropolskiej.
Warto używać jej w kuchni ponieważ jest dobrze strawna, zawiera dużą ilość białka, można użyć jej do zrobienia pasty lub zupy, doskonała do robienia kotlecików tzw. falafeli.
Przepis na hummus:
1/2 paczki cieciorki
3-5 łyżki soku z cytryny
2 filiżanki tahini
2 zgniecione ząbki czosnku
1-2 łyżeczki soli
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka słodkiej papryki
Przygotowanie:
Cieciorkę gotować aż będzie miękka, następnie zmiksować odsączoną cieciorkę ze wszystkimi składnikami, mieszać razem mikserem/blenderem około 3-5 minut na małych obrotach. Gotowe przekładamy na półmisek, polewamy olejem wymieszanym z papryką.
Waga netto: 500 g
Termin przydatności: 03.2022 r
Importer: Turecki Sklep