Ciecierzyca w zalewie BIO 400g
marka: Naura
Ciecierzyca w zalewie BIO 400g
Cieciorka zwana także włoskim grochem to smaczny, zdrowy i sycący dodatek do wielu potraw. Stanowi absolutny niezbędnik każdego, kto ceni zarówno wygodę, jak i zdrowy styl życia. Ekologiczna ciecierzyca Naura w zalewie ułatwia przygotowywanie dań, szczególnie wegańskich – gulaszów, roślinnych burgerów i zapiekanek. Jest podstawowym składnikiem popularnego hummusu i roślinnych kotlecików – falafeli. Ciecierzyca w puszce jest o tyle łatwiejsza w użyciu, że nie wymaga wcześniejszego namaczania i gotowania – jest od razu gotowa do spożycia.
Składniki
Ekologiczna ciecierzyca, woda. *Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Alergeny
W zakładzie wykorzystywane są także gluten, mleko (łącznie z laktozą), soja, orzechy, seler, gorczyca.
Sposób użycia
Cieciorka zwana także włoskim grochem, to smaczny i sycący dodatek do wielu potraw. Może stanowić świetną bazę wegańskich gulaszy, roślinnych burgerów, czy zapiekanek. Jest podstawowym składnikiem popularnego hummusu i wegańskich kotlecików – falafeli. Ciecierzyca nie wymaga wcześniejszego namaczania, jest gotowa do spożycia.
Tabela wartości odżywczych Wartość energetyczna
w 100g produktu
112kcal
470kJ
Tłuszcz, w tym: 2g - kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g Węglowodany, w tym: 14g - cukry 1g Błonnik 5,7g Białko 6,7g Sól 0,05g Zalecane warunki przechowywania
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 3 dni.
Kraj producenta
Polska