Ciecierzyca Gotowana chickpeas Jasmeen puszka 400g
PRODUKT NATURALNY, WYSOKIEJ JAKOŚCI
Ciecierzyca to kremowo-białe, bogate w białko rośliny strączkowe stosowane w kuchni indyjskiej i międzynarodowej. Jest również znana jako Kabuli Chana. Ciecierzyca ma pyszny orzechowy smak i maślaną konsystencję. Jest to wszechstronna roślina strączkowa używana jako główny składnik wielu indyjskich potraw, takich jak hummus, falafele i curry w regionie Bliskiego Wschodu na subkontynencie indyjskim. Ciecierzyca może być również używana jako cały groszek do produkcji różnych odmian sałatek i dodatków. Są one zazwyczaj spożywane jako pieczony cały groszek, który jest bogatym źródłem białka i błonnika pokarmowego. Odmiany smacznych indyjskich przepisów na desery są przygotowywane z gotowanej ciecierzycy. Wiele popularnych potraw w kuchni indyjskiej jest wytwarzanych z gotowanej ciecierzycy, takich jak Chole kulcha to bardzo znane jedzenie w regionie północnych Indii, Ze względu na wysoką zawartość białka i błonnika, gotowana ciecierzyca jest bardzo odpowiednia dla wegetarian.
Skład: ciecierzyca, woda, sól ,regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: sól wapienno-disodowa EDTA
Zawartość: Opakowanie zawiera 400g gotowanej ciecierzycy