CIECIERZYCA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO PLANET
BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
SKŁADNIKI
ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1445 kJ / 343 kcal
Tłuszcz - 4,6 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 45 g,
w tym cukry - 11 g
Błonnik - 17 g
Białko - 22 g
Sól - 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- PKWiU: 01.11.73.0
- Jednostka: szt
- Masa brutto: 0,517
- Kategoria specjalna: _Warzywa strączkowe\suszone; _WSZYSTKIE; _**** HITY
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 120
- Masa netto (g): 500
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Włochy
- Kraj pochodzenia: Włochy