Piernikowe Ciasto Adama - gotowa mieszanka do wypieku niskowęglowodanowego i bezglutenowego ciasta z dodatkiem przypraw korzennych
Kompletna mieszanka z mąki migdałowej, organicznej mąki kokosowej i białka serwatkowego.
Zawiera aż 9 przypraw korzennych, które sprawiają, że ciasto cudownie pachnie i smakuje.
Wysoka zawartość błonnika.
Tylko 2,1 g węglowodanów na 100 g gotowego wypieku.
Wystarczy dodać masło lub olej roślinny, wymieszać z wodą i upiec.
Nie zawiera soi, cukru i drożdży.
Stawka Vat obniżona do 0%
Bezglutenowa mieszanka do pieczenia ciasta, o bardzo niskiej zawartości węglowodanów.
Połączenie 9 przypraw korzennych sprawia, że kuchnia pachnie cudownie. Nasze bezglutenowe ciasto to prawdziwa klasyka dodatku do kawy czy herbaty, która uprzyjemni dzień o każdej porze roku bez poczucia winy :)
Podobnie jak w przypadku innych produktów niemieckiej firmy AdamsBrot do przygotowania mieszanki wykorzystano starannie wyselekcjonowane surowce, które wzajemnie się uzupełniają i dopełniają. Dzięki temu uzyskany z mieszanki wypiek jest smaczny i cechuje się wysokimi wartościami odżywczymi.
Mieszanka do pieczenia ciasta Piernikowe Ciasto Adama pozwala przygotować wypiek ważący około 340 g. Możesz je przygotować tak, jak lubisz - w keksówce, w postaci mufinek lub jeszcze inaczej.
Mieszanka cechuje się wysoką zawartością błonnika, wysoką zawartością białka i bardzo niską zawartością węglowodanów - zawiera zaledwie 2,1 g węglowodanów na 100 g gotowego wypieku. Dzięki dodaniu do ciasta masła polubią ją również osoby na diecie ketogenicznej.
Składniki produktu uzupełniają się, tworząc cenną, zrównoważoną mieszaninę aminokwasów.
Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są najwyższej jakości.
Składniki:
mąka migdałowa*, organiczna mąka kokosowa*, koncentrat białka serwatkowego, białko jajka w proszku, kakao*, przyprawy korzenne, bezfosforanowy proszek do pieczenia (dwuwęglan sodu), błonnik kakaowy, antyutleniacz: kwas askorbinowy (witamina C), substancja słodząca: sukraloza (*częściowo odtłuszczone)
Masa netto: 135 g (masa gotowego produktu ok. 340 g)
Alergeny:
jaja, mleko, migdały
Przygotowanie:
Dobrze wymieszaj zawartość opakowania z 160 ml ciepłej wody i 80 g roztopionego masła (lub oleju roślinnego). Umieść masę w małej keksówce lub w foremkach do wypieku mufinek. Piecz w 170 stopniach C (termoobieg) przez ok. 25 min. Gotowe. Udekoruj tak, jak lubisz.
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g gotowego wypieku:
- Kalorie: 312 kcal
- Tłuszcz ogółem: 22,4 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 13,7 g
- Białko: 22,6 g
- Węglowodany: 2,1 g
- z czego cukry: 1,5 g
- Błonnik pokarmowy: 7,9 g
- Sól: 0,4 g
Producent:
AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy