CIASTO OWSIANE W PROSZKU 10KG
100% Mieszanka do produkcji ciast owsianych, o szerokim zastosowaniu w ciastach owocowych, bakaliowych i deserowych.
Zalety produktu:
Mieszanka zawiera 40% płatków owsianych.
Nadaje się do wypieku ciast z owocami śiweżymi i mrożonymi.
Łatwa i powtarzalna produkcja.
Doskonale utrzymuje bakalie w strukturze ciasta.
Receptura podstawowa:
– Mieszanka Ciasto Owsiane – 1000 g
– Jaja – 400 g
– Olej roślinny – 300 g
– Woda – 200 g - 300 g
Wykonanie:
Składniki ciasta połączyć i wyrobić za pomocą płaskiego mieszadła na średnim biegu miksera (czas mieszania - ok.6 minut).
Gotowe ciasto rozsmarować na spód formy. Ułożyć owoce (obtoczone środkiem zagęszczającym). Wypiec.
Po ostudzeniu ciasto dekorować według uznania
Temperatura pieczenia: 190 st.C spadająca do 180 st.C.
Czas pieczenia: 60-70 minut.