Spody do tureckiej pizzy Lahmacun – to cieniutkie płaty ciasta, z których szybko zrobimy turecką Lahmacun.
W opakowaniu znajduje się 8 sztuk, pakowane próżniowo. Świeża dostawa.
Przepis na Lahmacun
150 g mielonej wieprzowiny
1 pomidor
1 cebula
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
czosnek
1 łyżka przecieru paprykowego
1 łyżka pasty pomidorowej
0,5 łyżki płatków papryki
0,5 łyżki czerwonej papryki
25 ml oleju słonecznikowego
szklanka wody
sól i pietruszka
Pomidora, cebulę, paprykę czerwoną i zieloną, czosnek miksujemy blenderem, następnie przekładamy do miski z mięsem mielonym, dodajemy resztę składników i wyrabiamy ręką aż do wymieszania się wszystkich składników. Otrzymany farsz wykładamy na placek ciasta, pieczemy 6-7 minut w piekarniku nagrzanym do 250 stopni.
Smacznego!
Zobacz inne moje aukcje (www_deco-dom_com): | ||
© UltraPanel |