Mieszanka na gofry - ciasto na gofry
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
✅ Lekkie i chrupiące gofry
Gotowa mieszanka do przygotowywania puszystych gofrów biszkoptowych to baza suchych składników dobrana w idealnych proporcjach tak, aby gotowe gofry były lekkie i chrupiące.
✅ Jak używać gotowej mieszanki na gofry?
Ciasto na gofry w proszku jest bardzo proste w użytku. Wystarczy dodać do mieszanki odpowiednią ilość wody i oleju i dokładnie wymieszać, aby ciasto było jednolite. To wszystko! Ciasto jest gotowe do smażenia w gofrownicy.
✅ Odpowiednie proporcje - przepis na ciasto
Do przygotowania ciasta należy użyć następujących składników:
- gotowa mieszanka na gofry 500g
- woda 500ml
- olej 50ml
✅ Czas pieczenia ciasta i temperatura pieczenia
- gofry należy wypiekać w temperaturze 200 st.C.
- czas pieczenia 4-5 minut
✅ Dlaczego warto używać gotowej mieszanki do gofrów?
Gofry użyte przy użyciu gotowej mieszanki mają puszysty środek i chrupiącą złotą skórkę. Mają przyjemny delikatny aromat waniliowy i są odpowiednio słodkie. Dzięki temu możesz je podawać z ulubionymi dodatkami!
✅ Z czym podawać gofry?
- klasycznie z cukrem pudrem
- z bitą śmietaną
- ze świeżymi owocami, owocami w żelu, słodkimi sosami
- posypkami dekoracyjnymi, cukrowymi
- na słono z ulubionymi dodatkami
✅ Dobre rady przy pieczeniu gofrów:
- gofrownicę warto przesmarować cienką warstwą oleju przy pomocy pędzelka lub tłuszczu w sprayu. Tą czynność powtarzać co kilka wypieków
- ciasto nakładać zawsze na odpowiednio rozgrzaną płytę gofrownicy
- Upieczone gofry studzić na kratce pojedynczo, aby odparował z nich nadmiar wody
- nie układać gorących gofrów jeden na drugim, co powoduje mięknięcie ciasta
- Nagrzana gofrownica bez ciasta powinna być zawsze zamknięta
- w przypadku przywarcia ciasta lub przypalenia tłuszczu gofrownicę należy ostudzić i dokładnie wyczycić
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Informacje o produkcie:
Składniki: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, jaja w proszku, substancje spulchniające: difosforany (E450), węglan sodu (E500), mleko odtłuszczone w proszku, sól, aromat
Alergeny: mleko, soja
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1468kJ / 351kcal
- Tłuszcz: 2,1g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g
- Węglowodany: 73g
- w tym cukry: 11g
- Białko: 9,9g
- Sól:0,77g
Wartości odżywcze produktów pochodzą ze specyfikacji jakościowych lub są danymi literaturowymi
* na terenie sklepu występują ponadto produkty zawierające: gluten, soję, sezam, orzechy, gorczycę