CIASTO NA FLAMMKUCHEN (TARTE FLAMBEE) BIO 270 g - DONAU STRUDEL DONAU STRUDEL
EAN:4260229160251 SKU:BP_21107
SKŁADNIKI
mąka pszenna*, woda, olej słonecznikowy*, sól, drożdże nieaktywne* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Flammkuchen - alzackie danie w formie tarty na bazie ciasta chlebowego, boczku, cebuli i śmietany. Pakowano w atmosferze ochronnej. Wyprodukowano w Alzacji.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1177 kJ/279 kcal
Tłuszcz: 4,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 1,6 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,74 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Twaróg wymieszać ze śmietaną creme fraiche w proporcji 50/50, doprawić solą i pieprzem i rozprowadzić równomiernie na ciasto. Na wierzch położyć pokrojony boczek, cebulę i ser. Można równeż przyrządzić jako ciasto słodkie lub deser z jabłkami, gruszkami i sosem czekoladowym. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 250 stopni Celsjusza przez kilka minut. Wskazówka: do pieczenia używać blach perforowanych. Nie piec na dołączonym do opakowania kartonie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 0 do 4 stopni Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.
Producent - nazwa i adres:RICHARD EIGENBERGER DONAU STRUDEL, DOLLINGERSTRABE 10, 93049 REGENSBURG
- Wegetariański: tak
- Wegański: Tak
- Certyfikat bio: Tak
- Kraj producenta: Niemcy