Ciasto i krem do Karpatki
Ciasto i krem do Karpatki Dr. Oetkera to pyszne i efektowne połączenie kruchego, złocistego ciasta z delikatnym kremem.
Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi.
Informacje z opakowania
Opis produktu
Ciasto i krem do Karpatki w proszku.
Wspaniale wyrasta.
Cechy produktu
Na formę do pieczenia 25 cm x 35 cm.
Opakowanie zawiera:
- 140 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
- 240 g mieszanki do przyrządzenia kremu
Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = 56 g
Masa netto: 380 g
Sposób przygotowania
Lista zakupów:
- 4 jaja
- 325 g masła lub margaryny
- 500 ml mleka
Dodaj
do kremu:
- 500 ml mleka (ok. 2 szklanki)
- 200 g masła lub margaryny (lub 200 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.)
do ciasta :
- 250 ml wody (ok. 1 szklankę)
- 125 g masła lub margaryny
- 4 jaja
Przykładowe zdjęcia pochodzą ze strony Dr. Oetker - tam znajdą Państwo również przepisy na ciasta, babeczki i torty z wykorzystaniem tego kremu