CIASTO FRANCUSKIE BIO 320 g - DONAU STRUDEL
28,21
SKŁADNIKI
mąka
pszenna*, woda, tłuszcz palmowy*, alkohol etylowy*, gluten
pszenny*, olej słonecznikowy*, skrobia
pszenna*, sól, dekstroza*, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy, drożdże nieaktywne, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ciasto
franuskie do rozwinięcia. Wymiary ciasta: 24 x 38 cm (szerokość x długość)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość
energetyczna:1469kJ/352kcal
Tłuszcz:22 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone:13 g
Węglowodany:31 g
w tym
cukry:1,1 g
Błonnik: 2,2 g
Białko:6,5 g
Sól:0,90
g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mleko (łącznie
z laktozą)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjąć ciasto z lodówki 10 minut przed użyciem. Piec w
nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 - 220 stopni Celsjusza przez 15 - 30
minut. Czas i temperatura pieczenia mogą się nieznacznie różnić w zależności od
rodzaju piekarnika.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8
stopni Celsjusza.