Ciasto drożdżowe bezglutenowe Celiko 200g
Ciasta produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu). Produkty Celiko oznaczone są symbolem przekreślonego kłosa, który nadawany jest przez Europejski System Licencyjny. Program ten jest prowadzony przez Europejskie Zrzeszenie Stowarzyszeń Osób z Celiakią. Wyroby posiadające ten symbol, nie zawierają więcej niż 20 ppm glutenu (0,02%) co potwierdzają badania w akredytowanym laboratorium.
Produkt bezglutenowy.
Koncentrat ciasta drożdżowego w proszku do przygotowania słodkich ciast drożdżowych, babek, drożdżówek, pączków, racuchów.
Wartość energetyczna: 1496 kJ / 357 kcal
- Tłuszcz < 0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g
- Węglowodany 85 g w tym cukry 21 g
- Białko 1,8 g
- Sól 0,27 g
Opakowanie: hermetyczne 200g
Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, substancja zagęszczająca: pektyny, drożdże suszone (1,5%), sól.
Może zawierać: soję, mleko i ich pochodne
Termin ważności: 03/2021