CIASTO DOMOWE Z BŁONNIKIEM Z AGAWY BIO 300 g - ZDROWO NAMIESZANE
SKŁADNIKI mąka ryżowa pełnoziarnista*,mąka gryczana*,tapioka* (skrobia z manioku), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, len mielony*,inulina z agawy w proszku*(2%), bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska (*certyfikowany składnik ekologiczny) OPIS Mieszanka do przygotowania ciasta jogurtowego. Otrzymane ciasto można podzielić na 14 porcji. 1 porcja = 50 g. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu zgodnie z przepisem Wartość energetyczna:1357 kJ/325 kcal Tłuszcz:18 g w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,3 g Węglowodany:34 g w tym cukry:9,4 g Błonnik:1,9 g Białko:6,7 g Sól:0,55 g SPOSÓB PRZYGOTOWANA 1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termobiegu) 2. Okrągłą tortownicę (ok. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (lub nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką) 3. Do dużej miski wlać 180 ml jogurtu naturalnego, wbić 3 jaja oraz 100 ml oleju lub 1/2 kostki rozpuszczonego masła i dokładnie zmiksować 4. Wsypać zawartość opakowania i ponownie zmiksować 5. Gotową masę przelać do formy 6. Na wierzch ułożyć dowolne owoce (jabłka, brzoskwinie, borówki, truskawki itp.) 7. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom i piec przez ok. 30-35 minut Jeśli chcesz przygotować ciasto w formie babeczek to skróć czas pieczenia do 25 minut. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.