CIASTO DO TARTY I QUICHE BIO 270 g - DONAU STRUDEL
27,49
SKŁADNIKI
mąka
pszenna*, tłuszcz palmowy*, woda, alkohol etylowy*,
skrobiapszenna*, olej slonecznikowy*, sól, dekstroza*,regulator kwasowości: kwas cytrynowy, gluten
pszenny*, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna:1564kJ/375
kcal
Tłuszcz:23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:13
g
Węglowodany:35 g
w tym cukry:1,3 g
Błonnik: 2,4
g
Białko:5,8 g
Sól:1,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyjąć ciasto z lodówki 10
minut przed użyciem. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza
(termoobieg) lub 190 stopni Celsjusza (góra-dół). Rozwałkować ciasto na
papierze do pieczenia, następnie ciastem wyłożyć dno i boki formy. Usunąć
nadmiar ciasta. Spód ciasta nakłuć widelcem i wyłożyć na nie uprzednio
przygotowane nadzienie. Piec w nagrzanym piekarniku na środkowym ruszcie przez
około 35 - 45 minut na złoty kolor. Czas i temperatura pieczenia mogą się
nieznacznie różnić w zależności od rodzaju piekarnika i nadzienia.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni
Celsjusza. Po otwarciu spożyć w ciągu kilku dni.