Ciastko Maamoul z Nadzieniem Daktylowym 2x21g | DeemaH
Bliskowschodnie, kruche ciasteczka wypełnione słodkim nadzieniem z masy daktylowej.
Te pyszne wypieki przygotowywane są zwykle na specjalne okazje, takie jak Eid czy Ramadan.
Ma'amoul rozpływają się w ustach, a delikatne ciasto równoważy słodycz nadzienia.
Składniki: pasta daktylowa, mąka pszenna, tłuszcz palmowy, cukier, masło, syrop fruktozowy, semolina, humektant: gliceryna E422, sorbitol E420; mleko odtłuszczone w proszku, sól, emulgator: lecytyna sojowa E322; sztuczny aromat masła, środek spulchniający: węglan sodu E500, węglan amonu E503, difosforany E450, drożdże; regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330.
Waga: 2x 21 g
Kraj pochodzenia: Arabia Saudyjska