CIASTKA Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY BEZGLUTENOWE BIO 100 g - ZEMANKA
SKŁADNIKI
mąka gryczana*
(30,7%), nierafinowany cukier trzcinowy*, nieutwardzony tłuszcz roślinny* (olej
słonecznikowy*,tłuszcz kakaowy*, woda, emulgator: lecytyna słonecznikowa,
regulatorkwasowości: kwas cytrynowy),jaja*, mąka
kukurydziana*, ciemna czekolada* (8,5%) (nierafinowany cukier trzcinowy*, miazga
kakaowa*,tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny), kakao*
(3%),naturalny aromat waniliowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zawartość kakao w czekoladzie min 60%.
OPIS
Nie zawiera substancji spulchniających.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna: 1843 kJ / 442 kcal
Tłuszcz: 22 g;
w
tym kwasy tłuszczowenasycone: 6,5 g;
Węglowodany: 53 g;
w tym
cukry:25 g;
Białko: 6,9 g;
Sól: 0,04 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do
+25C