Oreo Golden ciastka z nadzieniem 44g
Kultowe ciastka OREO dla Ciebie i dla tych, z którymi kochasz się bawić!
Pyszne klasyczne ciasteczka zbożowo-waniliowe z nadzieniem. Chrupiące, zbożowe ciastka przełożone słodką, kremową masą śmietankową. Ciasteczka Oreo to idealna przekąska w szkole, pracy, w podróży.
To dlatego od 100 lat kolejne pokolenia po prostu uwielbiają OREO!
Rytuał OREO
Przekręć… poliż… zamocz!
To trzy kroki do pełni radości. Przekręć ciasteczko by dobrać się do mlecznej słodyczy i rozkręć zabawę z najbliższymi osobami!
Stay Playful
Z OREO nie ma nudy – możesz zanurzyć je w mleku albo delektować się nimi przy filiżance kawy. Możesz także puścić wodze wyobraźni i... zrobić konkurs na najszybszego ciastkożercę... lub na ustawienie najwyższej wieży z OREO... albo schować ciastko w tajemnym miejscu i pobawić się w ciepło-zimno...
OREO doda smaku beztroski każdemu z Twoich pomysłów!
Odkryj w sobie gotowość do zabawy i podziel się radością z rodziną oraz przyjaciółmi – stay playful!
Twoi bliscy z pewnością chętnie pomogą Ci w realizacji wszystkich pomysłów... lub zdążą zjeść OREO zanim w ogóle zaczniecie:)
Przepis na pyszny sernik OREO
Składniki na 16 porcji
- ciasteczka OREO – 36 sztuk
- masło – 76 g
- twaróg mielony – 680 g
- cukier – 150g
- kwaśna śmietana – 230g
jajka – 4 sztuki
aromat waniliowy – 1 łyżeczka
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
- Pokrusz drobno 26 ciasteczek, a pozostałe 10 pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj pokruszone OREO z masłem i rozłóż równą warstwą na dnie oraz do wysokości 5 cm na ściankach tortownicy o średnicy 22 cm.
- Ucieraj mikserem twaróg z cukrem aż do uzyskania gładkiej masy. Dodaj śmietanę i aromat waniliowy i dobrze wymieszaj. Następnie dodawaj kolejno po jednym jajku, cały czas miksując na najmniejszych obrotach aż do połączenia składników. Dodaj pozostałe kawałki ciastek, wymieszaj masę i przełóż ją do formy.
- Piecz od 55 minut do 1 godziny zwracając uwagę czy środek ciasta jest wyraźnie ścięty. Po wyjęciu z piekarnika oddziel noże brzeg sernika od ścianek formy. Przed zdjęciem obręczy tortownicy upewnij się, że ciasto jest dobrze wystudzone.
- Wstaw sernik do lodówki i schładzaj go przez około 4 godziny.
Smacznej zabawy!
Wybierz swoje ulubione OREO
Nazwa prawna: Ciastka z nadzieniem o smaku waniliowym (29%).
Opisy na opakowaniu: produkt z polskiej dystrybucji (opis produktu dostosowany do rynku polskiego)
Składniki
mąka PSZENNA, cukier, olej palmowy, olej rzepakowy, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia PSZENNA, substancje spulchniające (węglany sodu, węglany amonu), sól, emulgator (lecytyny SOJOWE), aromaty. MOŻE ZAWIERAĆ MLEKO
MOŻE ZAWIERAĆ MLEKO.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed ciepłem.
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Wartości odżywcze
Na 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 2038 (kJ) / 486 (kcal)
- Tłuszcz (g): 21
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 5,2
- Węglowodany (g): 69
- w tym cukry (g): 36
- Białko (g): 5,2
- Błonnik (g): 1,7
- Sól (g): 0,78
Producent
Mondelez Polska sp. z o.o.,
ul. Domaniewska 49,
02-672 Warszawa,
Polska