Irenki to Ciastka bez mąki, w 100% na bazie płatków zbożowych. Naturalne, bez emulgatorów, regulatorów i konserwantów oraz z bogactwem witamin i minerałów. Bezglutenowe ciastka czekoladowe z płatków jaglanych. Proso charakteryzuje się brakiem białek glutenowych, co pozwala na włączenie prosa do diety chorych na celiakię. Proso jest źródłem magnezu, potasu, żelaza witamin z grupy B oraz krzemu. Dodatek czekolady wzbogaca głęboki smak ciasteczek.
SKŁADNIKI PRODUKTU Płatki jaglane (62,1%), czekolada (10,9%) (cukier, pasta kakaowa, masło kakaowe, emulgator – lecytyna sojowa, środek aromatyzujący – wanilina), cukier, jaja, olej rzepakowy rafinowany, cukier waniliowy, sól.
SPOSÓB UŻYCIA Produkt gotowy do spożycia.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 7,47g
Błonnik 3,04g
Cukry 19,66g
kcal 403
kJ 1684
Kwasy 1,04g
Sól 0,56g
Węglowodany 62,71g