102 ciasta z owocami siostry Anastazji
Autor:
- Anastazja Pustelnik
Redakcja: Mazur Elżbieta
Wydawca: WAM
Oprawa: Twarda
Format: 14.6x20.2cm
Liczba stron: 256
Wydanie: 1
Rok wydania: 2015
ISBN:978-83-277-1010-9
Ciasta owocowe to harmonia najlepszych smaków. Wystarczy wybrać swój ulubiony owoc - a znajdziesz tu odpowiedni przepis. Jabłka, gruszki, czereśnie, wiśnie, śliwki, maliny, truskawki, agrest, porzeczki, borówki, jagody czy rabarbar odpowiednio połączone z biszkoptem, ciastem kruchym, drożdżowym, ucieranym - zamienią się w niepowtarzalny smak. A połączone z bitą śmietaną, delikatnym kremem, galaretką czy pyszną kruszonką - zachwycą swoim wyglądem. Taki deser zyska uznanie nie tylko domowników…
Przepisy siostry Anastazji na ciasta z owocami otwierają nowe możliwości doświadczania i komponowania smaków, by to, co dobre, było jeszcze lepsze. Te eksperymenty zawsze są udane, o ile pozwolimy poprowadzić się Autorce. To Mistrzyni, która tworzy w kuchni cuda, a natchnienie czerpie z głębokiego życia duchowego. Owocowe wypieki siostry Anastazji będą zachwycać i wybornie smakować każdemu, kto włoży w ich tworzenie całe swoje serce oraz "przełoży konfiturami dobrych uczynków i wstawi w piec żarliwej miłości Boga i bliźniego".
103 ciasta Siostry Anastazji
Autor:
- Anastazja Pustelnik
Wydawca: WAM
Oprawa: MIEKKA
Format: 14.6x20.2cm
Liczba stron: 272
Wydanie: 2
ISBN:978-83-7505-709-6
Największy bestseller Siostry Anastazji teraz w nowym wydaniu!
Wszystkie przepisy z kolorowymi ilustracjami!
Ciasta Siostry Anastazji nie wymagają rekomendacji. Marysieńka, Cappuccino czy Dziwak od lat królują w domach milionów Polaków. Skorzystaj ze sprawdzonych receptur Mistrzyni, a olśnisz domowników i gości. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jedne ciasta są zwyczajne, inne luksusowe, łatwe do wykonania lub wymagające wprawnej ręki. Wszystkie smakują wyśmienicie i zawsze się udają.
Siostra Anastazja ze Zgromadzenia Córek Bożej Miłości od lat gotuje i piecze dla krakowskich jezuitów. W 2008 roku otrzymała Nagrodę Prezesa Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Ciasta ciastka ciasteczka Encyklopedia wypieków
Tradycyjne, smaczne i proste
Wydawca: Olesiejuk
Oprawa: Twarda
Format: 18.5x25.0cm
Liczba stron: 288
Rok wydania: 2015
ISBN:978-83-274-2680-2
Oddajemy w Państwa ręce prawdziwą Encyklopedię wypieków. Znajdziecie tu zarówno receptury na rozmaite ciastka i ciasteczka – babeczki, tarteletki, herbatniki, makaroniki, wafelki, specjały idealne na drugie śniadanie – np. drożdżówki z serem czy jagodzianki – jak i drobne wypieki w sam raz do popołudniowej herbaty – np. pieguski czy kokosanki. Ponadto prezentujemy przepisy na wykwintne ciasta, które z powodzeniem możesz podać, gdy przyjdą goście – torty, kremówki czy eklery.
A jeśli marzy się Wam domowy chleb o cudownym zapachu i chrupiącej skórce, bułeczki małe i większe – tu znajdziecie przepisy na nie wszystkie. W naszej książce znalazły się również praktyczne porady czyli wszystko, o czym powinno się wiedzieć przystępując do pieczenia ciasta. Porady dla początkujących i dla doskonałych, doświadczonych gospodyń.