Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże
AA WYDAWNICTWO
Całkiem inny przewodnik kulinarny!Kamila i Noemi to dwie siostry, które w dzieciństwie dowiedziały się, że mają nietolerancję glutenu. Był to czas, gdy w sklepach nie było zbyt wielu produktów bezglutenowych, a zwłaszcza słodyczy.Postanowiły więc wziąć sprawy we własne ręce i na początku z mamą, a następnie same zaczęły przygotowywać potrawy, które mogłyby jeść.Żeby pomóc innym osobom z podobnymi problemami, postanowiły podzielić się swoim doświadczeniem. W 2013 roku obie nastolatki założyły na Facebooku stronę „Bezglutenowe przepisy", którą prowadzą do dziś.Największą popularnością cieszą się ich ciasta i desery, ponieważ te dania zazwyczaj najtrudniej jest przygotować. Niektóre z tych przepisów powstały dzięki podróżom autorek po świecie i czerpaniu inspiracji z dorobku innych kuchni.Niniejsza książka zawiera 54 wyjątkowe receptury - sprawdzone i dokładnie opisane - na przepyszne słodkości, powstałe dzięki wizytom Kamili i Noemi na Węgrzech, we Włoszech, w Hiszpanii, w Stanach Zjednoczonych i w Izraelu.Używane w przepisach produkty są certyfikowane jako bezglutenowe.
waga - 0.15
Ean - 9788378640998
AA WYDAWNICTWO
- Wydawnictwo: AA WYDAWNICTWO
- Autorzy: Górny Kamila i Noemi
- Data publikacji: 2021-01-18
- Ilość stron: 176
- Kod producenta: AA NOW
- Okładka: OT
- ISBN: 9788378640998