Chrupki warzywne liofilizowane
Składniki: marchew* 28%, burak* 28%, seler* 24%, kapusta* 8%, jarmuż* 8%, cebula* 4%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Certyfikat: EKO
Waga netto: 20 g
Producent: Dary Natury Mirosław Angielczyk, Koryciny 73, 17-315 Grodzisk
Mieszanka zawiera 100% minimalnej dziennej porcji warzyw.
Liofilizowane chrupki warzywne to smaczna i naturalna przekąska, w skład której wchodzą warzywa pochodzące z upraw ekologicznych. Nie zawiera konserwantów oraz sztucznych barwników. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w domu, pracy czy szkole.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego owoce liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzania procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.