CHRUPKI DROŻDŻOWE EKSTRUDOWANE PŁATKI DROŻDŻOWE 250G SWOJSKA PIWNICZKA
5902751325928
Chrupki z płatków drożdżowych nieaktywnych. Uzyskane w procesie łagodnej ekstruzji nieaktywnych suszonych drożdży Saccharomyces cerevisiae. Produkt jest naturalnymi drożdżami nieaktywnymi w formie chrupki.<?xml:namespace prefix = "o" ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Crisp Yeast to bogate źródło
· witamin z grupy B, zwłaszcza B1, B2, B6, B12, niacyny i kwasu foliowego.
· Kompletnego białka ( zawartość białka > 30%) o wysokiej zawartości lizyny i doskonałej strawności dodatkowo zwiększonej dzięki ekstruzji,
· Składników mineralnych, zwłaszcza cynku (Zn)
Zawartość w Chrupkach
RDA*
mg (µg)/osobę/dobę (15)
%RDA/100g
Kobiety
Mężczyźni
Kobiety
Mężczyźni
WITAMINY
Witamina B1 (mg/100g)
8,5
1,1mg
1,3mg
772,7
653,8
Witamina B2 (mg/100g)
1,67
1,1mg
1,3mg
151,8
128,5
Witamina B6 (mg/100g)
1,29
1,3 (1,5)a) mg
1,3 (1,7)a) mg
99,2(86)
99,2(75,9)
Witamina B12 (µg/100g)
1,67
2,4µg
2,4µg
69,6
69,6
Niacyna (mg/100g)
20,5
14mg
16mg
146,4
128,1
Kwas Pantotenowy (mg/100g)
3,12
5mg (AI)b)
5mg (AI)b)
62,4 (AI)
62,4 (AI)
Kwas foliowy (µg/100g)
849
400 µg
400 µg
212,3
212,3
MAKROELEMENTY
Magnez (Mg) (mg/100g)
103
320 (310)c) mg
420 (400)c) mg
32,2 (33,2)
24,5(25,8)
Wapń (Ca) (mg/100g)
302,6
1000 (1200)d) mg
1000 (1200)d) mg
30,3 (25,2)
30,3 (25,2)
MIKROELEMENTY
Żelazo (Fe) (mg/100g)
2,43
18(10)e) mg
10mg
13,5 (24,3)
24,3
Cynk (Zn) (mg/100g)
4,9
8mg
11mg
61,3
44,5
- MASA NETTO:: Masa netto: 250g
- SKŁDNIKI:: drożdże suszone nieaktywne, mąka ryżowa, subst wiążąca: węglan wapnia: Emulgator lecytyna słonecznikowa.
- KRAJ POCHODZENIA:: POLSKA
- Wysyłaj do Empik Marketplace: 1
- Klasa logistyczna EmpikPlace: brak klasy logistycznej
- KONSERWANTY:: Produkt Bez Konserwantów
- WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g:: Wartość Energetyczna w 100g: 1424 kJ / 340 kcal
- TŁUSZCZE:: Tłuszcz: 3,7g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,7g
- WĘGLOWODANY:: Węglowodany: 57,3 w tym cukry: 2,5g
- BIAŁKO:: Białko: 33,7g
- SÓL:: sód: 0,7g
- BŁONNIK:: Błonnik: 29g
- NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM:: Najlepiej spożyć przed końcem: 12.2023