Chrupiące robaczki z czosnkiem 20g
Suszona larwy mącznika młynarka (Tenebrio molitor), pełne białka i zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są fantastycznie chrupiące, lecz nie są smażone na oleju! Stanowią świetną przekąskę również dla dzieci :)
Jak jeść robaki?
Nic trudnego! Wystarczy nasypać do miski i cieszyć się ich pysznym smakiem. Zastąp niezdrowe chipsy chrupiącymi robakami o rożnych smakach - dodaj do sałatki, pizzy czy makaronu - uzupełnij zapasy białka w swojej diecie – aż 48 g w 100 g produktu, to białko najlepszej jakości.
Bogate w białko!
Spożywając robaki, dostarczasz swojemu organizmowi niezbędnych pierwiastków tj. żelazo, cynk oraz inne. Jakość białka jest dużo wyższa niż w najlepszej jakości mięsie wołowym.
Hodowla przyjazna środowisku!
Jedzenie robaków jest zdrowe i nowoczesne, lecz nie tylko! Jest to ogromna ulga dla środowiska. Hodowla owadów zużywa wielokrotnie mniej wody niż hodowla bydła. Nie generuje również tak dużej ilości odpadów i CO2.
Korzyści?
Robaczki zawierają do 50% wysokiej jakości białka oraz 30% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nie zawierają cukru, hormonów, barwników i konserwantów. Zdobądź się na odwagę i delektuj przepysznym smakiem!
Waga: 20g
Skład: 96,7% larwy suszonych mączników, sól 2%, czosnek 1,3%
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości glutenu. Jeśli jesteś uczulony na roztocza kurzu domowego, skorupiaki i mięczaki, nie powinieneś spożywać owadów.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2356 kJ / 563 kcal
Tłuszcze: 40,0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 9,3 g
Węglowodany: 2,8 g
Cukry: 0,0 g
Białko: 48,0 g
Sól: 2,2 g
Nasze owady są produkowane na terenie Unii Europejskiej. Posiadają certyfikaty i spełniają wszystkie restytucyjne normy pozwalające na spożycie owadów przez człowieka.
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed słońcem.