Chmiel Sybilla - uniwersalny 100g - Wyhodowana w Puławskim IUNG-u w 1996 roku odmiana chmielu. Odmiana chmielu uniwersalnego łącząca dużą zawartość alfakwasów z dobrymi walorami aromatycznymi. Sprawdza się zarówno jako chmiel goryczkowy, ale również jest wykorzystywany do chmielenia na aromat - również podczas tzw. cichej fermentacji. Dominujące aromaty występujące w tym chmielu to: Korzenne, ziołowe, cytrusowe i kwiatowe
Polecany do piw w stylu: IPA, APA, Lager, Bitter, Pils, Bock.
Chmiele o podobnym profilu aromatycznym: Saaz, Lubelski, Cascade
Chmiel w postaci granulatu pakowany próżniowo w metalizowane saszetki, co pozwala zachować najwyższe parametry produktu.
Najlepiej przechowywać w szczelnym opakowaniu i w lodówce w temperaturze: 2-6°C
Zdjęcie poglądowe: Barwa chmielu jak i wielkość granulatu magą się różnić w zależności od gatunku i aktualnej partii chmielu.