Chmiel uniwersalny SYBILLA - odmiana goryczkowo-aromatyczna
Polska odmiana chmielu do podwójnego stosowania - posiada cechy charakterystyczne dla odmian aromatycznych, ale charakteryzuje się też dość dużą zawartością alfa-kwasów. Zbliżony do odmiany Marynka, ale o większym wyczuwalnym aromacie. Wyhodowana w IUNG Puławy.
Cechy: zdecydowana, szlachetna goryczka oraz spory zasób chmielowego aromatu. Chmiel SYBILLA może być stosowany jako podstawowy chmiel zarówno goryczkowy, jak i aromatyczny we wszystkich rodzajach piw.
Pakowany w metalizowane saszetki stanowiące doskonałą barierę przed utlenianiem, dzięki czemu chmiel utrzymuje najwyższe parametry co najmniej do końca daty przydatności podanej na opakowaniu.
Alfa kwasy: 6,2 %
Kraj uprawy: Polska
Zbiór: 2019
Masa netto: 100g
Kupując u nas zobacz na inne nasze aukcje!
Poznaj nasze słody!
Kupujemy bezpośrednio u polskiego dystrybutora!
Masz pewność jakości!