Chmeli suneli to niezwykle aromatyczna mieszanka przypraw charakterystyczna dla kuchni narodów zakaukaskich, głównie kuchni gruzińskiej. Stosowana jest w gruzińskich potrawach, jak charczo (gruziński gulasz), sos orzechowy do drobiu saciwi, a także do sporządzenia adżiki. Adżika to niezwykle smaczna pasta z czerwonej papryki z dodatkiem soli, czosnku, ziół oraz orzecha włoskiego, popularna w Turcji, Rosji, Abchazji i Gruzji.
Chmeli suneli jest niezastąpione w przyprawianiu dań mięsnych, wszelkiego rodzaju marynat przed pieczeniem, grillowaniem, duszeniem lub smażeniem. Kurczak skąpany w gruzińskiej mieszance całkowicie odmienia swój tradycyjny smak. Przyprawę tę można także dodać do staropolskiej kaszanki, surówek, sałatek, bigosu, szaszłyków i duszonych warzyw (także na parze).
- WYŚMIENITE POŁĄCZENIE ZIÓŁ I PRZYPRAW
- TRADYCYJNA KUCHNIA GRUZIŃSKA NA POLSKIM STOLE
- 100% NATURALNA BEZ GLUTAMINIANU SODU I INNEJ CHEMII
Skład: bazylia, liście laurowe mielone, kolendra, koper, nać selera, nać pietruszki, cząber, kozieradka, hyzop mięta pieprzowa, majeranek, papryka ostra, czosnek, sól
Oferta "Kup teraz!" = 1 opakowanie 50g
RODZAJ OPAKOWAŃ PRODUKTÓW: stosujemy opakowania wykonane z folii PET/PE w technologii doypack. Wszystkie opakowania:
- posiadają strunę umożliwiającą wielokrotne otwarcie i zamknięcie produktu, co nie tylko jest wygodne, ale także przedłuża świeżość produktów;
- posiadają atest do kontaktu z żywnością;
- można ustawić na półce w pozycji pionowej (wówczas należy rozłożyć podstawę);
- są atrakcyjne wizualnie, nadają się na prezent;
- są bardziej wytrzymałe od papierowych opakowań.
Kolor opakowań zależy od aktualnej dostępności, zazwyczaj są to opakowania transparentne, mogą być jednak kolorowe (jak na zdjęciu powyżej). Nie ma możliwości wyboru opakowania, są one wysyłane losowo, w zależności od aktulnego stanu magazynowego.