SPIRULINA I CHLORELLA ALGI - zestaw 2000szt. tabletek / 2 x 250g
CHLORELLA 1000 tabletek / 250g
Opakowanie zawiera 250g chlorelli w tabletkach (około 1000 tabletek )
Chlorella to niezwykła alga, pochodzi z Dalekiego Wschodu.
Chlorella to słodkowodne mikroalgi bogate w aminokwasy oraz witaminy i minerały, które dają korzyści dla ogólnego zdrowia. Zawiera witaminy A, B, C i E, a także żelazo, magnez, cynk i duże ilości białka.
1.Największą zaletą chlorelli są tłuszcze wielonienasycone, w szczególności kwasy tłuszczowe omega-3 oraz silne właściwości przeciwutleniające. Kwasy tłuszczowe omega-3 są niezbędnymi tłuszczami wielonienasyconymi, które są niezbędne do prawidłowego wzrostu komórek i pracy mózgu. Spożywanie ich wiąże się również ze zmniejszonym ryzykiem chorób serca, zmniejszonym stanem zapalnym oraz poprawą kondycji kości.
2. Ważną zaletą chlorelli jest wysoki poziom antyoksydantów. Przeciwutleniacze odgrywają główną rolę w neutralizowaniu wolnych rodników w organizmie. Wolne rodniki wywołują stres oksydacyjny, którego działanie powoduje uszkodzenie komórek i tkanek, a co za tym idzie, przedwczesne starzenie się.
3.Ta niezwykła alga może być również wykorzystywana jako środek na dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Sprawdza się między innymi w przypadku powtarzających się zaparć, wzdęć, gazów, zatruć pokarmowych oraz zapalenia błony śluzowej jelit.
4. Chlorella może także wspomagać odchudzanie – lepsza przemiana materii i szybsze wydalanie toksycznych związków sprzyja utracie zbędnych kilogramów oraz ułatwia kontrolę masy ciała.
5.Chlorella ma najwięcej chlorofilu nie tylko spośród wszystkich alg, ale nawet wszystkich roślin – zawartość czystego chlorofilu wynosi od 3 do 5%.
Wartości odżywcze , zawartość w 100g, Wartość energetyczna: 383 kcal , Białko 58 g,Tłuszcz 12g, Węglowodany 8,4g, Błonnik 0,3 g, Witamina A 51300 IU, Witamina C 10,4 mg, Tiamina (witamina B1) 1,7 mg, Ryboflawina (witamina B2) 4,3 mg, Niacyna (witamina B3) 23,8 mg, Witamina B6 1,4 mg, Kwas foliowy (witamina B9) 94 µg, Witamina B12 0,1 µg, Witamina E 1,5mg, Wapń 221 mg, Żelazo 130 mg, Magnez 315 mg, Fosfor 895 mg, Cynk 71 mg
Dawkowanie:
Preparat stosować od 7 do 13 tabletek dziennie (w zależności od masy ciała: 1 tabletka na 10kg m.c.). , po konsultacji z lekarzem dawkę można zwiększyć.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Termin ważności znajduję się na opakowaniu produktu.
Kraj pochodzenia: Chiny
Przeciwwskazania:
Suplement diety nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Możliwa obecność: selera, glutenu, sezamu, orzeszków ziemnych
Spirulina 1000 tabletek / 250g
Opakowanie zawiera 250g spiruliny w tabletkach (około 1000 tabletek )
Spirulina, czyli sinica należąca do rzędu Oscillatoriales, jest jedną z najstarszych form życia na Ziemi. Ta niebiesko-zielona alga rośnie zarówno w źródłach słodko-, jak i słonowodnych. Cechuje się wysoką zawartością białka i mikroelementów, bogate źródło witaminy B12, wyróżniające się także właściwościami odchudzającymi. Spirulina była znana i stosowana w medycynie ludowej już w starożytności.
Spirulina zawiera dużo witaminy B1 (tiaminy), B2 (ryboflawiny) i B3 (niacyny). Poza tym jest bogata w inne makroelementy, takie jak miedź, cynk, mangan czy selen. Wszystkie wymienione składniki odżywcze pomagają w trawieniu i przemianie materii, eliminują też toksyny z organizmu i zapobiegają wchłanianiu tłuszczu. Stanowi więc zdrowy dodatek do wielu przekąsek i koktajli, dostarczający organizmowi niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania składników odżywczych. Spirulina jest niskokaloryczna i bogata w białko. Ma właściwości przeciwutleniające i przeciwzapalne, hamuje apetyt, zwiększa mobilizację tłuszczu, obniża poziom cukru we krwi i ciśnienie.
Spirulina:
1. wysoka zawartość białka— suszone algi zawierają około 60-70 proc. białka, które jest trawione znacznie dłużej niż węglowodany proste. Dlatego też spirulina pozwala zachować uczucie sytości na dłużej. Ponadto białka zwiększają siłę i wytrzymałość mięśni oraz zapobiegają ich uszkodzeniom po wysiłku fizycznym, a także pomagają budować beztłuszczową masę mięśniową, dzięki czemu sylwetka wygląda smuklej.
2. wysoka wartość odżywcza— spirulina jest bogata przede wszystkim w witaminy z grupy B oraz minerały, takie jak miedź, cynk i mangan, użyteczne enzymy i błonnik pokarmowy, co czyni ją doskonałym suplementem diety. Wszystkie wymienione składniki odżywcze pomagają w trawieniu i przemianie materii, eliminują też toksyny z organizmu i zapobiegają wchłanianiu tłuszczu.
3. właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne— zawarte w spirulinie antyoksydanty pomagają zniweczyć szkodliwe rodniki i wykazują działanie przeciwzapalne, chroniąc w ten sposób organizm przed stresem. Toksyczne nagromadzenie rodników tlenowych i stan zapalny są dwoma głównymi czynnikami przyrostu masy ciała, którym wyciąg z alg może skutecznie zapobiec.
Spirulina:
4.redukcja apetytu— spirulina jest także środkiem, który bardzo skutecznie niweluje uczucie głodu. Zawiera aminokwas zwany fenyloalaniną, który stymuluje wydzielanie cholecystokininy, pomagającej zmniejszyć apetyt.
5. obniżenie poziomu cholesterolu— spirulina posiada właściwości obniżające poziom lipidów. Pomaga zredukować poziom złego cholesterolu (LDL) i trójglicerydów oraz zwiększyć poziom dobrego cholesterolu (HDL) we krwi. Spożywanie suszonych alg może poprawić mobilizację tłuszczu, która jest pierwszym etapem spalania zbędnej tkanki tłuszczowej. Czynnik ten jest kluczowy w procesie utraty wagi u każdego człowieka.
6.obniżenie poziomu cukru we krwi- wysoki poziom cukru we krwi może zwiększać ryzyko rozwoju insulinooporności, otyłości i cukrzycy. Spirulina pomaga zredukować zbyt wysoki poziom cukru u osób z cukrzycą typu 2. Włączenie jej do diety może pomóc w regulacji skoków insuliny, chroniąc przed chorobami trzustki i zapobiegając przyrostowi masy ciała.
7.obniżenie ciśnienia krwi— spirulina pomaga również obniżyć skurczowe i rozkurczowe ciśnienie krwi, co czyni ją silnym środkiem przeciwnadciśnieniowym. Wysokie ciśnienie i stres nierzadko prowadzą do przybierania na wadze. Suplementacja tą algą może wpłynąć pozytywnie na obniżenie hipertensji i spadek masy ciała.
Spirulina
Wartości odżywcze , zawartość w 100g, Wartość energetyczna: 290 kcal , Białko 3,6 g,Tłuszcz 7,72g, Węglowodany 23,9g
Dawkowanie:
Preparat stosować od 6 do 9 tabletek dziennie (w zależności od masy ciała: 1 tabletka na 10kg m.c.). , po konsultacji z lekarzem dawkę można zwiększyć.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Termin ważności znajduję się na opakowaniu produktu.
Kraj pochodzenia: Chiny
Przeciwwskazania:
Suplement diety nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Możliwa obecność: selera, glutenu, sezamu, orzeszków ziemnych