CHLORELLA GLONY PROSZEK NATURALNA 250g
Targroch
Chlorella w proszku
Suplement diety w formie proszku Składniki
Chlorella (Chlorella pyrenoidosa)
Zalecana dzienna porcja
6 gramów
Sposób użycia
Zaleca się stosować do 6 gramów chlorelli dziennie. Nie należy przekraczać zalecanej porcji w ciągu dnia.
Dodatkowe informacje
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Tylko zdrowy tryb życia i zrównoważony sposób odżywiania zapewniają prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Przeciwwskazania
Produkt nie może być stosowany przez osoby uczulone na którykolwiek z jego składników.
Przechowywanie
Przechowywać w miejscu suchym w temperaturze pokojowej w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Wartość odżywcza produktu
w 100 g
w porcji 6 g
%RWS* w 6 g
Wartość energetyczna
1552 kJ / 369 kcal
93 kJ / 22 kcal
1 %
Tłuszcz
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
8,0 g
1,9 g
0,48 g
0,11 g
1 %
1 %
Węglowodany
- w tym cukry
7,9 g
0,3 g
0,47 g
0,02 g
< 1 %
< 1 %
Błonnik
13,0 g
0,78 g
-
Białko
60 g
3,6 g
7 %
Sól**
0,07 g
< 0,01 g
< 1 %
Składnik aktywny
w 100 g
w porcji 6 g
%RWS* w 6 g
Chlorella, w tym:
Jod
100 g
950 ug
-
57 ug
-
38 %
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Kraj pochodzenia Chiny
______________________________________________________________________________________________________________
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.
Staramy się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszej stronie, jednak dane zawarte w powyższej tabeli mogą różnić się nieco, w zależności od partii produktu.
Podane wartości zostały wyliczone z receptur według danych naszych dostawców i/lub literatury fachowej.