Chlorella 500tabl Meridian
W Stanach Zjednoczonych chlorellę nazwano "wielkim regulatorem", ponieważ wpływa równoważąco na wszelkie odchylenia organizmu od normy. Jest to jednokomórkowy glon, który obfituje w dużą ilość mikroelemntów, witamin i aminokwsów.
Bogactwo zawartych w chlorelli mikroskładnikow wpływa na wielokierunkowe możliwe oddziaływanie m. in. wzmocnienie żołądkowo-jelitowej błony śluzowej - naturalnej bariery ochronnej przeciwko szkodliwym substancjom. Może wspomagać regulację pracy jelit, co sprzyja zapobieganiu zaparciom. Wykazuje też wpływ na regenerację flory bakteryjnej przewodu pokarmowego. Chlorellę stosuje się przy detoksykacji organizmu. Oczyszczenie organizmu z toksyn zapobiega przeciążeniu nerek i wątroby. Przez wzgląd na bogatą zawartość mikroskładników może wykazywać pozytywne oddziaływanie na odporność organizmu. Dostarcza organizmowi cennych substancji takich jak aminokwasy, witaminy, minerały, kwasy tłuszczowe.
Może poprawiać kondycję psychiczną i fizyczną, oraz zwiększyć zdolność koncentracji.
Skład: Woda 2,7% Białka 60,0% Tłuszcze 11,0% Błonnik 2,6% Węglowodany 20,0% Kcal 13 na 3gr KWASY TŁUSZCZOWE Nienasycone 225,0 mg Nasycone 50,0 mg KWASY NUKLEINOWE (RNA/DNA) 30,0% Chlorofil 3,6gr Ksantofil 425,0 mg Inozytol 89,0 mg MINERAŁY Żelazo 225.0 mg Wapń 341,0 mg Potas 885,0 mg Magnez 373,0 mg Cynk 4,1 mg Mangan 5,7 mg Selen 7,0 ľ Jod 0,5 mg Beta-karoten 86,8 mg Karoten 124.0 mg Kwas foliowy 1,2 mg WITAMINY Witamina B1 1,9 mg Witamina B2 4,6 mg Witamina B3 20,0 mg Witamina B6 1,4 mg Witamina B12 0,6 mg Witamina C 59,0 mg Witamina E 5,7 mg AMINOKWASY Arginina 3.60 g Lizyna 3.46 g Histydyna 1.26 g Fenyloalanina 3.03 g Tyrozyna 2.22 g Leucyna 5.08 g Izoleucyna 2.39 g Metionina 1.41 g Walina 3.75 g Alanina 4.65 g Glicyna 3.35 g Prolina 2.61 g Kwas glutaminowy 5.93 g Seryna 2.15 g Treonina 2.63 g Kwas asparaginowy 5.08 g Tryptofan 1.35 g Cysteina 0.69 g Ornityna 0.06 g CGF (Czynnik Wzrostu Chlorelli) 5% Chlorella zawiera więcej witaminy B12 niż wątroba wołowa, 50 razy więcej chlorofilu niż lucerna (jest najbogatszym znanym źródłem chlorofilu, stąd też jej nazwa), a także wiele rzadkich mikro i makro elementów. 60 procent jej składu stanowi białko (w soi dla przykładu: białka jest zaledwie 30 procent). Około 20 procent to węglowodany, a 10 procent - tłuszcze. Białko chlorelli zawiera dziewiętnaście aminokwasów, w tym wszystkie aminokwasy niezbędne.
Dawkowanie: Dorośli zwykle 3 razy dziennie po 5 tabletek.Popić obficie wodą.Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia
Opakowanie zawiera: 500tabl.