Chłodziarko-zamrażarka Multi Door MPM-434-SBF-04.
rodzaj: sprężarkowa - inwerterowa ***
technologia Smart Sensors
zdolność zamrażania: 16 kg/24 h
temperatura zamrażarki: -18oC
system odszraniania (chłodziarka/zamrażarka): automatycznie
system chłodzenia Multi-Flow
kolor INOX
sterowanie elektroniczne dotykowe
oświetlenie LED
funkcja Eco, Wakacje, Super
wskaźnik częstości otwierania drzwiilość półek w chłodziarce: 3+1
ilość przedziałów w zamrażarce: 6
wyświetlacz LCD na drzwiach
komora świeżości z regulacją temperatury
pojemnik na warzywa i owoce z regulacją wilgotnościpojemność całkowita: 472 l brutto
pojemność chłodziarki: 268 l netto
pojemność zamrażalnika: 133 l netto
masa urządzenia netto: 87 kg
masa urządzenia brutto: 96 kg
czynnik chłodniczy: R600a/75 g
poziom hałasu: LWA = 66 dB
zasilanie: 230 V ~ 50 Hz
roczne zużycie energii: 365 kWh/rok
klasa energetyczna: A+
wymiary (wysokość x szerokość x głębokość): 180cm x 79cm x 70cm
2 lata gwarancji
FV
**Inwerterowy kompresor to energooszczędny, a tym samym przyjazny dla środowiska system chłodzenia, którego główną korzyścią jest zaoszczędzenie Państwa wydatków na energię elektryczną. W odróżnieniu od tradycyjnego sposobu chłodzenia, który rozkłada swoje siły równomiernie poprzez całą dobę, kompresor inwerterowy działa uzależniając swoją moc od temperatury wewnętrznej. W nocy, kiedy drzwi lodówki nie są często otwierane, a temperatura wewnątrz utrzymuje się na stabilnym poziomie, kompresor pracuje na wolniejszych obrotach pobierając mniej energii. Wraz ze wzrostem temperatury (na przykład w związku z częstym otwieraniem drzwi lub letnią porą, kiedy temperatura na zewnątrz jest wyższa), kompresor zwiększa swą moc wykorzystując więcej energii. Silnik poprzez monitorowanie wewnętrznej temperatury chłodzenia, stopniowo zwalnia lub przyspiesza pracę w celu osiągnięcia optymalnej temperatury. Mimo niepodważalnych oszczędności jakie powoduje tego typu kompresor należy zwrócić przede wszystkim uwagę na to w jak efektywny sposób konserwuje żywność. Chłodzenie dostosowane jest bowiem do temperatury przechowywanej żywności.