CHLEB Z WŁASNEGO PIECA
Erika Thier, Margret Merzenich
książka outlet nowa- możliwe ślady magazynowania (przetarcia na rogach, zagniecenie, przybrudzenie itp)
- Oprawa: twarda
- Ilość stron: 126
- ISBN: 9788370736316
- Rok wydania: 2008
- Wydawnictwo: MULTICO
Jak samodzielnie upiec chleb? Smak i zapach tradycyjnego chleba jest niepowtarzalny. Dlaczego nie zacząc piec chleba w domu? Nasz poradnik opowiada o tym, jak dawniej pieczono chleb, a także zachęca do samodzielnego wypieku dzisiaj -zarówno w specjalnym piecu opalanym drewnem, jak i w zwykłym domowym piekarniku.
Warto spróbować, by zyskać smaczne i zdrowe pieczywo, ale też ogromną satysfakcję z tworzenia czegoś niezwykłego, choć tak powszechnego.
* Budowa tradycyjnego pieca
* Gatunki zbóż i typy mąk do wypieku chleba
* Chleb na zakwasie i na drożdżach
* Przepisy na chleb i bułki oraz różne pikantne i słodkie wypieki.