Wyśmienity ekologiczny chleb jaglano-gryczany bez glutenu, przygotowywany na zakwasie bez ziaren glutenowych.
Smakuje wyśmienicie z dodatkiem świeżych warzyw, serów lub wędliny.
Bez dodatku: glutenu, pszenicy, soi, jaj, drożdży, laktozy
SKŁADNIKI Zakwas z gryki* (pełnoziarnista mąka gryczana*, woda), woda, pełnoziarnista mąka z prosa* (18%), pełnoziarnista mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, siemię lniane*, olej słonecznikowy*, sól morska, błonnik jabłkowy*, miód*, emulgator: lecytyna sojowa.
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 956/227
Tłuszcz: 5 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,6 g
Węglowodany: 35,5 g w tym cukry: 2,6 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 7,3 g
Sól: 1 g
Magnez: 97 mg (26% dziennego zapotrzebowania)
INFORMACJA ALERGENNA Może zawierać orzechy
Bez dodatku: glutenu, pszenicy, soi, jaj, drożdży, laktozy