Ciemne, wieloziarniste i oczywiście bezglutenowe pieczywo Maestro Cereale. Wyprodukowane na zakwasie ryżowym. Posiada rustykalny smak oraz wysoką zawartość błonnika.
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, zakwas 12% (mąka ryżowa, woda), skrobia ryżowa, zboża 4,3 % (mąka z prosa 2,6%, mąka z quinoa 1,7%), błonnik jabłkowy, syrop z buraka cukrowego, olej słonecznikowy, syrop ryżowy, płatki sojowe 2,1%, nasiona słonecznika 2,1%, otręby sojowe 1,9%, siemię lniane 1,9%, zagęszczacz: hydroksypropyloc metyloeluloza, płatki z prosa 1,4%, białko sojowe, drożdże, sól morska, miód. Może zawierać łubin. BEZ LAKTOZY
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu:
1042 kJ / 248 kcal
Tłuszcz: 6,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 40 g w tym cukry: 2,8 g
Błonnik: 7,4 g
Białko: 4,3 g
Sól: 0,85 g