Chleb Polski SĄDECKI 1 kg
Opis ogólny:
Chleb Polski to mieszanki do domowego wypieku chleba, stworzone z myślą o powrocie do tradycji wypieku chleba w domu. Przy ich tworzeniu korzystano z receptur z różnych regionów kraju oraz z najwyższej jakości surowca. Są doskonałą alternatywą dla pieczywa produkowanego na masową skalę. Mieszanki Chleb Polski to smak i energia ukryte w prostych składnikach oraz receptury oparte na tym co najlepsze: mąka z pełnego przemiału, ziarna zbóż, otręby, mąka z orkiszu i amarantusa. Dzięki starannie dobranym składnikom i dobrze skomponowanym recepturom mieszanki Chleb Polski to nie tylko gotowy produkt, ale i baza do prowadzenia własnych kulinarnych eksperymentów.
Opis produktu:
Mieszanka wieloziarnista z dodatkiem łamanych ziaren zbóż, o niepowtarzalnym smaku, aromacie
i ciemnej barwie pochodzącej ze słodu żytniego. Jest to mieszanka wyjątkowa, łatwa w wypieku, o bogatym składzie.
Składniki:
mąka pszenna
łamane ziarna zbóż (22%): pszenica, żyto, owies
słód żytni ciemny
sól
regulator kwasowości: (kwas cytrynowy, sól, tłuszcz roślinny)
Cechy:
bez emulgatorów i „polepszaczy”, z grupy produktów „Natura Tradycja Zdrowie”, do wypieku w piekarniku lub automacie. Masa netto 1 kg. Z 1 kg mąki można upiec dwa bochenki chleba po 750 g.
Dodatkowe informacje:
Wszystkie mieszanki Chleb Polski doskonale nadają się do wypieku chleba na pszennym lub żytnim zakwasie. Mieszanki mogą być również bazą do tworzenia własnych niepowtarzalnych receptur i wypiekania jedynego w swoim rodzaju pieczywa o wyjątkowym smaku, w warunkach domowych.
Warunki przechowywania:
w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu
Rodzaj opakowania:
Typ – Torba papierowa
Wartości odżywcze w 100 g mieszanki:
- wartość energetyczna: 313,3 kcal/1284,4 kJ
- tłuszcz: 2,03 g
w tym
- – nasycone kwasy tłuszczowe: 0,35 g
- węglowodany: 62,1 g
w tym
- – cukry: 0,87 g
- błonnik: 5,6 g
- białko: 10,2 g
- sól: 1,7 g