Vollkornbrot to bezglutenowy ciemny chleb pełnoziarnisty (razowy) z ziarnami słonecznika. Chleb razowy zawiera większą ilość jakże cennego błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych od pieczywa jasnego. Idealny do kanapek, a przede wszystkim zdrowy. Produkt wolny od glutenu, pszenicy i laktozy. Produkt bez konserwantów, bez dodatku mleka, jaj i soi.
Składniki: mąka ryżowa pełnoziarnista 34%, woda, mąka pełnoziarnista z prosa 8%, maka pełnoziarnista gryczana 7%, ziarno słonecznika 7%, otręby z łubinu, mąka z łubinu, substancja zagęszczająca: guma guar, syrop buraczany, sól, syrop karmelowy, drożdże.
Wartość odżywcza dla 100g produktu: Wartość energetyczna w 100 g produktu: 977kJ /233kcal - białko: 7,0g - węglowodany: 31,0g (w tym cukry: 2,0g) - tłuszcz: 7,0g (w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,8g) - błonnik pokarmowy: 9,0g - sól: 0,83g