Nasze produkty i wypieki przygotowywane są zgodnie z firmowym mottem:
"Wszystko, co sprzedajemy, jest naturalne i najlepszej jakości."
Nasze pieczywo wypiekane jest bez sztucznych dodatków w kamiennym piecu opalanym drewnem OD 1972 ROKU
Produkowane ręcznie, tradycyjną metodą powstaje z prawdziwego zakwasu prowadzonego już kilkadziesiąt lat.
Podczas wypiekania chleb ułożony jest na liściu kapusty.
Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, sól.
Masa netto: 600g
Chleb zachowuje świeżość do tygodnia.
Na czas transportu pieczywo pakujemy w papierową torbę i dodatkowo jeszcze w foliową. Stanowi to hermetyczne zabezpieczenie pieczywa przed działaniem warunków zewnętrznych. W takim opakowaniu można również chleb bezpośrednio po zakupie zamrozić. Po rozmrożeniu nadal utrzymuje świeżość i smak.
Czas wysyłki uzależniony jest od ilości zamówień, cyklu produkcyjnego i dni tygodnia.